CinTa AkU

memang tak dinafikan cinta merupakan salah satu elemen penting dlm diri manusia,kn3,,putra pun sebenarnya pernah bercinta, putra bercinta dengan 3 org perempuan berlainan waktu la, putra bukan playboy, huuhu..putra pernah bercinta waktu form 1 lagi, lma juga la kmi bercinta, 3 tahun ooo. then ujung form 3, putra clash ngn dia, msuk form 4, putra bercinta lagi, huhu, 2 thun je, smpai form 5 jew, tak clap smpai spm ja, dekat2 spm, putra bercinta lagi, tapi tak lama dlm 2 bln je, sebab pe putra berhenti bercinta, sebab, cinta itu dusta. cinta itu pedih, cinta itu melalaikan, so, putra da sedar,  “Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk.” surah al-isra' ayat 32. ya, gpun law bercinta juga kompom putra dlm keadaan zina kan, apa kaitan zina ngan cinta pulak dah,? mesti ada yg tertanya-tanya, meh sini putra nak jawab. apabila kita bercinta, akan timbul dlm diri kita zina hati, iaitu sentiasa teringat org yg kita cinta, tak zina nmanya tuh, cer jwab,,huhu,,n g satu ALLAh bukan sja melarang berzinia, tetapi ALLAH melarang kita dekat dengan zina taw, jgn sekali2 dekat ngn zina,,na tawu apa lagi jnis2 zina, cer ushar hadis2 nie,, Daripada Abu Hurairah r.a., dari Nabi S.A.W. sabdanya’ “Nasib anak Adam mengenai zina telah ditetapkan. Tidak mustahil dia pernah melakukannya. Dua mata, zinanya memandang. Dua telinga, zinanya mendengar. Lidah, zinanya berkata. Tangan, zinanya memukul. Kaki, zinanya melangkah. Hati, zinanya ingin dan rindu, sedangkan faraj (kemaluan) hanya mengikuti atau tidak mengikuti.”** (Dua hadis di atas adalah sahih dan diriwayatkan oleh 4 orang imam, iaitu Al-Bukhari, Muslim, Ahmad dan Ghayatul-Maram. *Sahih Muslim, hadis ke 2281. **Sahih Muslim, hadis ke 2282)..ha. amacam, da tawu jenis2 zina, so, ta pyah la kita na try2 lak yer, bak kata org ramai jgn dok cuba try test. apapun, cintakan Illahi adalah cinta yg tulus suci, n pesan putra punyai sahabat lebih bermakna dari mempunyai ramai org yg dicintai,,:))