.....citEr bErbUkA....

kali nieyh putra na cite journey putra ke kedai makan BISTRO utk berbuke..(cam pe ag..haha) ..jam di dinding menunjukkan pukul 5.30 ptg,tapi jam kat nset putra menunjukkan pukul 5.34,,huhu..putra bertolak pergi ke masjid saidina hamzah dengan BERJALAN KAKI untuk menunggu kak biela n kak fatin, masjid tu la jauh, dlm 15 mnit sampai la,,hua3. putra tunggu kak biela n kak fatin untuk membeli juadah berbuke dekat pasar mlm sri batu,,(asalnye larh). putra sampai agak awal sikit kat msjid tuh, kitorg jnji kol 6. putra sent la mcj kat kak biela,tnye dye ade kat mne, last2 kak biela ckap dy bwu na bertolak, hurmm, tnpa melengahkn msa yg ade, putra trus msuk dlm msjid.ltak kepala trus kelam dan pudar, mcm lirik lgu rossa tu,,"ku rasakan pudar dlm hatiku" tp versi putra punye " kurasakan pudar dimataku" huhu..ea la, na tggu kak biela n kak fatin, alamtnya lmbat lg lah kn,,msa tdur tu, putra mimpi mcm2..haha,,na ley gtau mimpi pe,,huhu..tidur punya tidur, jam 6.37 mcm tu lah, kak biela antar mcj kata dyorg da sampai, ha, ap g, trus putra bgun tidur la,,takkan dyorg sampai na tdur lgi kot,,kua3,, dan seperti yang ta dirancang, putra,kak biela n kak fatin memakai baju warna itam,,biaselah, group kmi mmg itam pun,,haha,,maka kami bertiga pun berjlnlah menuju ke gerai yg tersedia kat sri batu tuh, jln punya jln, hampeh, juadah utk berbuke ta byk pun kat situ,,huhu..last2 ktorg decide tuk mkn kat BIsTRO je la,,mule2 tu ktorg rncang na bli kat pasar mlm sri batu,then order air kat BISTRO tuh,,last2 ta jadi, kitorg order sumanye kat BISTRO gak..bla da sampai kat BISTRO tuh, kitorg plan na ambil plan buffet,harga dya 9.90,,tapi kak fatin igt 9.60, huhu..ta pe la, kitorg duduk dulu, sebab waktu tu awal lagi,,lau ambil awal2 pun, bukan boley mkn g pown, kasi terliur ade la,,huhu,, masa duduk kat meja tuh, kak biela, dgn rilexnya bermain kucing yg ada kat situ,,diangkatnya kucing tu, dibelainya kucing tu, dibuatkan mcm anak org pulak putra tgk, hahaha,, patutla kak biela cakap org gelar dya ibu kucing dulu, rupanya, dye sgt tergila-gilakan kucing,,nasib baik dye tergilakan kucing,lau kucing tergilakan dye cmner??? hahaha..lepak punya lepak, abg zuhdi n kak nur lak sampai kat situ, ta pe lah,,last2 akibat keboringan,putra kak biela n kak fatin, terus nekad ta jadi ambik buffet tuh,,kitorg pergi ambik mknan cam biase jer,,masa ktorg duduk tu kan, sembang na order air gelas besar2 punya, last2 bila dah order, order gelas standar jugak,hehehe,,tp.mcm ne pun ta pe, jnji air kan,,huhu,,na tawu ape mknan kitorg, of coz la nasi,,huhu,,putra mkn nasi+ikan keli+tempe goreng,,kak biela mkn nasi+ayam+tempe+keli bakar...n kak fatin mkn nasi+ayam+tempe goreng,,harga juadah kak fatin n putra rm5.70 je, kak biela punya rm8.80..haha,,sape soh kak mkn keli bakar..air yg kitorg order waktu tuh, air limau,teh o limau,teh o n air kosong 3..ok lah tu..da suda mkn tu kan, masing2 biar tgn kering je ta dibasuh,haha, ape punya perangai la masing2..huhu..sementara na g basuh tu, kak biela asyik menyebut pasal beg tgnnya yg cantik larh, kuihnya yang comel lah, dirinya yg cute larh,,haha,,apola..,oppssss lupe lak, sebelum berbuke kitorg disediakan buah kurma n air zam-zam taw...huhu..k2, sambung cter asal blik..then setelah beberapa lama dibiarkan kering tgn kitorg, brulah masing2 reti na basuh tgn.,haha,, selepas bsuh tu kitorg byar la, tggu ape lagi,,dah byar, kitorg pergi masjid depan tuh, untuk solat maghrib, waktu on the way na g masjid tu, citer pasal perut kedepan lah, perut kat belakang lah, perut kat tgh la, perut dlm beg lah, pun keluar dari mulut kitorg, hehe..then sampai2 dlm masjid kitorg pun solat, lepas solat kitorg bertolak blik,,,,,,

ikan spesis ni la yg berjaya dibaham oleh kak biela, tp sekor je la. huhu..


apepun, pnglman hari ni tetap bez, mcm2 citer dapat dikongsi,,kua3.. dah la, ta larat na taip dah, nt2 lak la,,hahaha,, papaiii..

No comments:

Post a Comment