............cITer SemAlAm.......

kelmarin, pukul bpe tah, putra ta igt, tapi tgh hari larh, putra g lepak kat library, waktu melepak tuh kan, dtg la kakak2ku(kak biela n kak baz) dengan membawa buku fardu ain n quran tafsir, dyorg nieyh dok dekat ngn sebelah meja putra je, so putra decide lepak ngn dyorg, sebab lau lepak ngn dyorg bes sikit, tmbah2 kak biela, haha.. tgh2 lepak tuh, kak mai lak dtg, pastu, ta pe ar. pas kak biela dah siap tulis ayat2 quran tu, kitorg borak2, tgh2 borak tuh, sape punya idea tah, ajak ktorg g tgk video koir yg kitorg bru perform sabtu ritu, then kitorg turun la g bwah, msa mule2 tu, vdeo tu ok jew, siap boley nmpak kak baz tersengih2 lagi, hehe,,tapi putra dah tgk dah,,niat di hati mmg na tgk skali lagi pun, tp kak biela block pula, huhu,,ta jd larh, ta lma mne, tetibe video tuh jd cmne tah, trus ta ley tgk, bro yg jga video tu pun kompius, pdn muke dye, haha (ape la jhat tol ko putra)
sementara tunggu bro tu perbaik video tuh, kitorg tggu larh, punya la panas ase cm kna pnggang je, huhu..tp kebetulan kat2 situ ade bilik golf, bilik kesukaan putra,,(bukan sebab boelh main golf, tp sebab bilik tu  sejuk)
then putra masuk la bilik tu, mula2 putra masuk sorg je, kak biela , kak baz, n kak mai still kat luar menanti pnuh harapan utk tonton video dyorg koir tuh, excited katakan, masuk cd ooo, hahaha,, bla masuk jew, putra da nmpak dah sesuatu kat dlm bilik tuh,,msa na bergerak g kat bnda tuh, tetibe kak biela, kak baz n kak mai masuk,,,kak biela tnya putra, "eh, ta kena marah kew msuk sini?" putra kata ta la,,then kitorg sume g kat bnda tuh, na tawu bnda pe????

benda ni lah,,hehe,,

tapi waktu tuh, kak biela still takut kna marah g kan..kan3.?? tp masing2 dgn muka ta bersalah trus ambik bad ping-pong tuh, mula2 yg pegang bad ping-pong tu, putra,kak baz, n kak biela, bru na pukul, dengan rasminya sir yang incharge bilik tu kuar dari office dye, tawu ape dye cakap "tu ha, bad ping-pong ade satu lagi kat tgga tuh main lah" igtkan dya na marah dah td, kak biela cuak da waktu tu, haha...lpas2 sir kata cmtu  kan, dgn segala hormatnya hilanglah segala rasa takut, n putra kak mai, kak biela n kak baz start la main ping-pong nieyh, mcm2 ragam tgk kakak2ku man neyh,,haha,, kak baz main sampai bola ping-pong tuh kna spek mata dia, huhu,,kak mai pula pukul macam main badminton, huuhu,,tapi bez oo..main punya main, kak baz surrender, kak baz cakap na blik, ta pe la, waktu tuh kak mai da ta main dah, kak mai tgh mem'fokus'kan dirinya dgn golf,,hehe,,then tggal la putra ngn kak biela jew,,tgh bes2 men ngn kak biela,zar pula tepon, dye soh putra g ambik buku kat dye, dah la tgkat satu dya dok, ta pe la, kna juge ambik,,then game tuh trus bertukar tgn, dr putra ke kak mai,waktu putra naik atas tuh, putra ta jangkakan cmna permainan antara kak biela n kak mai...haha..tp bila putra dah turun, putra masuk bilik tu balik,korg tahu ape yg berlaku, net pin-pong tu dah lucut dr table dye,putra pun heran larh, cmne larh smpai jd cmtuh, seganas2 putra pun ta penah jd camtuh tau, haha..n jwapan knapa mja n net tuh ley jd cmtuh, kna la tnya kak biela n kak mai, hnya dyorg je tawu cmne ley jd tuh,,huhu..

and kesimpulannye kat sini, putra mmg epy lpak ngn kakak2 sume, n dpt gak release tension, kan kakak2 kan, hehe..pas ni, kita g main lagi tau,,,, :D

No comments:

Post a Comment